SROI laten invullen door Ander Hout

Wat is SROI?
Social Return On Investment (SROI) is een verplichting die je krijgt wanneer je een aanbesteding van de gemeente of overheid gegund krijgt. Een percentage voor de opdrachtsom  (meestal 4 of 5%) moet je sociaal besteden. Hiermee heeft de gemeente en overheid een indirecte invloed op de werkgelegenheid voor een doelgroep die geen aansluiting vinden in de reguliere arbeidsmarkt. Deze doelgroep is divers en heeft verschillende achtergronden.

Je kan als bedrijf de SROI op verschillende manieren invullen. Je kan zelf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aannemen, stageplekken aanbieden of je kan inkopen via een sociale onderneming. Dit laatste kan bij Ander Hout. Wij zijn een erkende sociale onderneming en kunnen daardoor de invulling van SROI verzorgen. Jullie kunnen als opdrachtgever een aanvraag doen bij ons voor het bedrag dat verplicht is vanuit de opdrachtgever (de 4 of 5% van de aanneemsom). Op basis van deze aanvraag gaan onze collega’s aan de slag en maken fantastische eindproducten op maat. Deze eindproducten kunnen uiteenlopen van een verbruiksvoorwerp voor de aangenomen aanbesteding tot een vergadertafel voor in het eigen kantoor en van een akoestische belplek tot en met relatiegeschenken/kerstpakketten.

Wij mensen in dienst hebben die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, zij krijgen bij ons de ruimte, tijd en aandacht om de aansluiting te vinden op de reguliere arbeidsmarkt. Met de aanvragen die gedaan worden voor de invulling van SROI hebben wij meer werkgelegenheid voor deze groep collega’s en kunnen wij een grotere impact maken.

SROI invulling stappenplan

Kom eens langs!

Op zoek naar een uniek meubel of benieuwd wie er allemaal bij ons werkt? Wij vertellen het je allemaal graag en we leiden je graag rond in onze houtwerkplaats in Den Hoorn! Elke zaterdag zijn wij geopend van 09:00 uur tot en met 15:00 uur. Op andere dagen is het mogelijk om op afspraak langs te komen.

Lotsweg 10 in Den Hoorn. Meer info? 06 83 12 87 51